Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، بیماری کووید-۱۹ بر اساس شدت بیماری به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم‌بندی می‌شود که پروتکل‌های درمانی برای هر دسته متفاوت است.

در بیماری کووید-۱۹ خفیف، علائم بالینی اندک و بدون درگیر در رادیولوژی ریه است. بیماری متوسط با علائم بالینی شدیدتر و درگیری ریه در تصویربرداری است. بیماری شدید نیز با معیارهایی بر اساس تعداد تنفس در حالت استراحت بیشتر و مساوی ۳۰ عدد در دقیقه، درصد اشباع خون در پالس اکسیمتر کمتر یا مساوی ۹۳ درصد در حالت استراحت و یا فشار اکسیژن خون کم‌تر از ۳۰۰ میلی‌لیتر جیوه، تشخیص داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت بحرانی نیز در صورت نارسایی تنفسی، شوک و یا نیاز به تهویه مکانیکی تعریف می‌شود که بیمار باید در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شود.

در سراسر دنیا تحقیقات مختلفی درباره چگونگی مهار این بیماری در حال انجام است. یکی از این مطالعات، بررسی نحوه پذیرش بیماران در بیمارستان، علائم آن‌ها در بد ورود، نوع درمان‌ها و میزان تاثیر و عوارض ناخواسته و حتی مرگ‌ومیر این بیماران است.

با توجه به همین موضوع؛ پژوهشگران به بررسی پرونده‌ها و مستندات موجود، علائم بالینی و خصوصیات بیماران کووید-۱۹ که از ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۸ تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۹ در بیمارستان بقیه‌الله فوت کرده‌اند، پرداختند.

بر اساس معیارهای بین‌المللی ICD-10، مرگی ناشی از کووید-۱۹ محتمل یا قطعی تلقی می‌شود که در دوره مرتبط با علائم بیماری رخ داده باشد و یا شواهد سایر علل منجر به مرگ قابل توجیه نباشد. نکته حائز اهمیت دیگر در این تعریف آن است که نباید دوره بهبودی کامل پس از کرونا بین بروز بیماری تا زمان وقوع مرگ، وجود داشته باشد.

در این مطالعه اطلاعات جمعیت‌شناختی افراد شامل سن، جنس، زمان بستری و فوت، سابقه بستری اخیر، سابقه تماس با فرد آلوده و بیماری‌های زمینه‌ای و همچنین علائم بدو ورود بیمار شامل علائم تنفسی و گوارشی، بدن درد، تب، لرز و ... و علائم حیاتی و آزمایشگاهی بیمار و یافته‌های سی‌تی‌اسکن، مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که دارای نقص ثبت داده‌های آزمایشگاهی و بالینی بودند، از این مطالعه حذف شدند.

داده‌های به‌دست آمده از این بررسی با استفاده از روش‌ها و نرم‌افزارهای آماری مورد بررسی قرار گرفت.

طبق بررسی‌های انجام شده، در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹، از مجموع سه هزار و ۲۲۰ بیمار مراجعه‌کننده به بیمارستان بقیه‌الله، ۲۷۸ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ فوت شده‌اند که اطلاعات آن‌ها وارد مطالعه شد.

بررسی‌ها نشان داد که مردان جنسیت غالب را در میان افراد فوت شده به علت کووید-۱۹ در این مرکز داشتند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۶۶.۰۱ سال بود که این موضوع نشان‌گر افزایش چشم‌گیر مرگ‌ومیر در بیماران بیش از ۵۵ سال است.

تعداد روزهای بستری در این مرکز از حداقل ۰.۱ روز تا حداکثر ۳۳.۳۴ روز متفاوت بود و میانگین تعداد روزهای بستری بیماران کووید-۱۹، ۷.۷۶ روز بود. بیشترین میزان فوت‌شدگان (۶۵.۸ درصد) از فوت‌شدگان در بخش مراقبت‌های ویژه بودند.

شایع‌ترین علامتی که بیماران کووید با آن به بیمارستان مراجعه کرده‌بوند، به ترتیب شامل تب و لرز، تنگی نفس، سرفه، درد بدن، ضعف و بی‌حالی و علائم گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال بوده است که در این میان تنگی نفس شایع‌ترین علامت در بین بیماران فوت‌شده بود.

نزدیک به ۷۰ درصد از این افراد، دارای حداقل یکی از بیماری‌های زمینه‌ای شامل فشار خون، دیابت، بیماری‌های ایسکمی قلب، بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های مزمن ریوی، سکته مغزی، جانباز شیمیایی و سرطان‌ها بودند که فشار خون و دیابت بیشترین بیماری زمینه‌ای در بین این فوت‌شدگان بود.

نتایج این مطالعه نشان داد که حدود دوسوم فوت‌شدگان را مردان مسن و دارای حداقل یک بیماری‌ زمینه‌ای تشکیل داده‌اند.

به گفته پژوهشگران این تحقیق این یافته‌ها، توجه ویژه‌ای را در چگونگی درمان و پیگیری آن‌ها می‌طلبد؛ چرا که افزایش زمان بستری در این گروه و بالتبع بار مالی آن، بر سیستم سلامت تحمیل می‌شود.

باوجود بررسی حجم قابل قبولی از بیماران، این مطالعه محدودیت‌هایی نیز دارد. یکی از محدودیت‌ها انجام مطالعه در موج اول پاندمی کووید-۱۹ در ایران است و لازم است با توجه به ادامه این بیماری و وقوع موج‌های بعدی، مطالعات تکمیلی بر روی بیماران فوت شده انجام شود. همچنین برای تبیین بیشتر ابعاد مرگ‌های مرتبط با کووید-۱۹ باید اطلاعات مراکز بیشتری مورد بررسی قرار گیرد. به علاوه وارد کردن متغیرهایی مانند شغل افراد، مصرف دخانیات و... در مطالعات آینده، می‌تواند اطلاعات بیشتری را برای تصمیم‌گیری بهتر در اختیار مدیران سلامت کشور قرار دهد.

در انجام این تحقیق دانیال قاسمی، احمدی زارعی، محمدحسین عظیم‌زاده اردبیلی، عرفان اشجعی و محمدجواد بهزادنیا؛ پژوهشگران کمیته تحقیقات دانشجویی و مرکز تحقیقات تروما دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با یکدیگر مشارکت داشتند.

نتایج به‌دست آمده از این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «یافته‌های بالینی و اپیدمیولوژیکی و رادیولوژیکی بیماران فوت‌شده بر اثر ابتلا قطعی به کووید-۱۹ در بیمارستان بقیه‌الله (عج) تهران» در مجله طب نظامی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله، منتشر شده است.

منبع: الف

کلیدواژه: بیمارستان بقیه الله فوت شدگان زمینه ای کووید ۱۹ فوت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت : تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • علائم فشار خون بالا